author Contactează-ne! 0726 136 653

Compare Listings

Cine Suntem

Grupul de Firme Fomco este, în mediul de afaceri mureșean și național, o prezență rezervată, poate discretă pentru publicul larg, însă cu siguranță de cursă lungă. Bazele grupului au fost puse în 2002, pornind ca multe business-uri de la nivel micro, ca o afacere de familie, pe care s-a clădit apoi constant. De la 3 angajați la finalul primului an de activitate, la finalul celui de-al doilea an, firma mamă avea 7 angajați. Creșterea s-a menținut, iar în prezent grupul numără o echipă consistentă de peste 120 de persoane. Fără să facă valuri, adresându-se tot timpul clienților, însă cu un ochi atent la comunitatea în care a crescut, unde a returnat și continuă să returneze din bunăstarea acumulată, Fomco a crescut și și-a diversificat aria de interes și domeniile în care activează.

sediu 2

Totul a pornit la începutul anilor 2000. Încă erau vremuri în care lucrurile se așezau, iar oportunitățile de business, pentru un ochi atent, erau ceva mai prezente. Asta a făcut proprietarul business-ului, Bernát Nyulas văzând că în țările vest-europene, există o mai serioasă reglementare a domeniului transporturilor. Vorbim de vremuri în care limitatoarele de viteză sau tahografele, azi obligatorii pe vehiculele de transport marfă sau persoane, erau aproape inexistente în România. Bernát Nyulas s-a pregătit, a văzut oportunitatea, a îndrăznit să creadă și să investească în ea. Asta i-a asigurat un start excelent, pe care mai apoi a reușit să-l fructifice, să-l dezvolte într-un business stabil.

A urmat firesc, dezvoltarea serviciilor conexe destinate camioanelor care acum se conturează într-un one-stop-shop destinat flotelor de vehicule mari, unde orice problemă ar fi, ea să poată fi rezolvată. Astfel au apărut un service de camioane, cu servicii complete de mentenanță necesare parcurilor auto și s-a dezvoltat partea de furnizare de piese de schimb și accesorii destinate camioanelor (încălzitoare, stații radio, sisteme de aer condiționat, frigidere auto, plus alte  accesorii). Un moment cheie în evoluția grupului s-a consemnat în 2006, când compania s-a îmbogățit cu o nouă linie, destinată livrării de soluții de monitorizare prin GPS. Se naște astfel firma Fomco 2006, care livrează servicii de urmărire și monitorizare prin GPS.

Însă nu totul s-a rezumat la acest one-stop-shop pentru vehicule mari, ci grupul s-a dezvoltat și în alte direcții. Astfel, fabrica de mobilier, tâmplării și uși la comandă Winkler a fost înfiinţată în 2004. Grija pentru mediu s-a regăsit atât în funcționarea internă a firmelor din grup, cât și în direcția unei părți din fondurile de CSR pe care grupul le-a investit anual în comunitatea în care activează. Iar la final, inevitabil, a ajuns să se regăsească și în afacerile grupului, care s-au îmbogățit cu divizia Fomco Solar Systems. În 2012 se inaugurează astfel, la acea vreme, cel mai mare parc fotovoltaic din România, în urma unei investiții de 4,5 milioane de euro.

Continuăm dezvoltarea și în 2016 cu o marcă nouă, Fomco Tyres și începem comercializarea de anvelope de toate tipurile. Tot în același an grupul Fomco se mărește cu o nouă divizie, cea de imobiliare. Apare Ideal Home și primul proiect imobiliar al firmei, Parângului Smart Residence.

În anul 2017, ne extindem aria de activitate ca one-stop-shop pentru Republica Moldova, venit astfel ca o urmare firească, din necesitatea de a oferi serviciile Fomco la cel mai înalt nivel profesional și pe piața vecină, fiind reprezentanță oficială a Fomco Group pe plan local. În același timp, punem bazele unui nou proiect, Green Residence, menit să aducă pe piața imobiliară din Tîrgu Mureș un număr de peste 150 de apartamente într-o zonă rezidențială a orașului.

Care e secretul evoluției frumoase în acești 15 ani? Poate sună banal, însă în spate e o echipă de oameni ambițioși care s-au dezvoltat personal odată cu grupul, reușind astfel să furnizeze servicii profesionale, cerute de piață.  Având acești 15 ani în spate, e destul de probabil că povestea, care ne dă toate motivele să o considerăm de succes, va continua.